24/09/2020

Afgelopen zomer sponsorden we als Lions Club de Zing-Cirkel boeken aan de bewoners van Zorginstelling Careyn Weddesteyn.

Bij zorginstelling Careyn Weddesteyn is een mooi programma opgezet, gericht op zingen met mensen met dementie. Max de la Fuente, student Eventmanagement, had de opdracht een evenement te organiseren, rekening houdend met het coronavirus. Max: “Ik wilde dit graag doen voor bewoners van een verpleeghuis, voor wie nu niet of nauwelijks activiteiten georganiseerd worden. Zeker voor mensen met dementie is het een verwarrende tijd.”
Met de hulp van het online meezingprogramma ‘Zing-Cirkel-Online’ van zangeres Maartje de Lint is een activiteit neergezet, die niet alleen van waarde zal zijn voor op de korte termijn, maar ook voor de langere termijn. “Op dit moment mogen we in verband met de maatregelen nog niet samen zingen. Maar zodra het weer mogelijk is zal het een vast onderdeel worden in de activiteitenagenda van Weddesteyn, dankzij het draaiboek dat Max heeft gemaakt”, aldus Corrine Korevaar, dagbestedingscoach en vrijwilligerscoördinator.

In deze Zing-Cirkel-muziekboeken staan de teksten van alle 84 liedjes,die zijn opgenomen en een instructieboek voor de vrijwilligers en begeleiders van Weddesteyn. Door het meezingen krijgen mensen het vertrouwen in zichzelf terug, en daar worden ze heel blij van. Laten we hopen dat er weer snel gezongen mag worden met de bewoners hier in Weddesteyn.”

Links op de foto staat Max de la Fuente.

Overhandiging van de boeken aan Corrine Korevaar.