Handjes uit de mouwen, opknappen voortuin De Heem (18 mei), een korte impressie

De Woonvoorziening De Heem, onderdeel van het Leger des Heils Welzijn en Gezondheidszorg Midden Nederland, had zich bij de stichting Present gemeld met de vraag of wij als Lions Club wilden meehelpen het aanzicht van de boerderij De Heem aan Veldwijk op te knappen door onkruid te verwijderen, snoeien en nieuw grind aan te brengen.

Om 9.00 uur stond majoor Ans Wimmers ons al met verse koffie en stroopwafels op te wachten. We kregen uitleg over de bewoners (21 mannen met ernstige alcohol- en drugsverslaving) die elk in een eigen port cabine wonen, achter op het terrein. Het Leger probeert ze met speciale zorg en dagbesteding te stabiliseren. Lukt dat niet dan vallen deze mannen terug in hun daklozen bestaan. Een heftige doelgroep dus. Ook kregen we een persoonlijk inkijkje in het Leadershipprogramma van het Leger. Indrukwekkend! Ans vertelde ons hoe ze vorig jaar september is begonnen als locatiemanager op De Heem. Daarvoor zat ze 2 jaar in Hong Kong. Ans houdt wel van een avontuur.

De klus was een echte uitdaging. Al maanden was niets aan de voortuin gedaan. Het resultaat na ruim 3 uur hard werken (en de nodige koffie/water) mag er zijn. De vooringang, het aanzicht van de boerderij

zag er weer verzorgd uit.

Na afloop was er voor ons een heerlijk lunch (gevulde bruinenbonensoep met belegde broodjes) en kregen we nog een rondleiding over het terrein. Ook mochten we in één van de cabines een kijkje nemen.

Moe, maar tevreden èn onder de indruk wat het Leger hier doet, namen we tegen enen afscheid van de majoor.